Therapiecentrum Echt

Osteopaten behandelen de oorzaak van de klachten

Osteopathie is een manuele geneeskunst en beschouwt het lichaam als een eenheid, waarin de verschillende systemen onderling afhankelijk van elkaar zijn voor een optimaal functioneren. Een osteopaat spoort bewegingsbeperkingen en blokkades in het lichaam op die verantwoordelijk kunnen zijn voor het ontstaan en in stand houden van klachten. Osteopathie onderscheidt zich van andere therapieën doordat een osteopaat in het onderzoek het gehele lichaam betrekt en daar behandelt waar de oorzaak van de klacht wordt aangetroffen. Deze wil zich wel eens op een heel andere plek bevinden dan waar de klacht gevoeld wordt. Zo kunnen bijvoorbeeld chronische nekklachten of hoofdpijnen bij volwassenen een relatie hebben met maag en darmklachten. Baby’s kunnen als gevolg van een moeizame bevalling, klachten ontwikkelen doordat mogelijk het nekje of het schedeltje bekneld is geraakt. Dit kan leiden tot een scala van klachten, waarvan huilen, gespannenheid en darmkrampjes een paar voorbeelden zijn. Osteopaten behandelen zowel jong als oud. Baby’s en kinderen zijn vaak dankbare patientjes omdat ze over het algemeen snel vooruitgang laten zien.

Enige (volwassenen) klachten waarmee u langs kunt komen:

¨ Pijn en/of stijfheid in rug, nek, schouder, heup en ledematen

¨ Bekkeninstabiliteit

¨ Verschillende hoofdpijnen (o.a. migraine, spanningshoofdpijn, voorhoofdsholteontsteking, duizeligheid)

¨ Maag- en/of darmklachten (zuurbranden, maagpijn, obstipatie, diarree)

¨ Klachten na (buik)operaties (littekenvorming, verklevingen)

¨ Menstruatiestoornissen

¨ (Chronische) vermoeidheidsverschijnselen en concentratieproblemen

Specifieke baby en kinder klachten:

¨ Kinderen met asymmetrische schedeltjes m.n. na moeizame bevallingen

¨ Huilbaby's, onrustige kinderen, slaapproblemen

¨ Eetstoornissen, slecht zuigen

¨ Motorische achterstand. concentratie problemen

¨ Darmkrampjes, buikklachten, ontlastings problemen

¨ Stoornissen van allerlei aard, zoals oorpijn, chronische verkoudheden

Werkwijze

Door middel van een uitgebreide anamnese (vraaggesprek) en onderzoek wordt eerst duidelijkheid verkregen in de klacht en de achterliggende oorzaak. Een osteopaat onderzoekt en behandelt met de handen en maakt over het algemeen gebruik van rustige, zachte technieken om de gevonden blokkades aan te pakken. Het is bijvoorbeeld niet ongebruikelijk dat baby’s tijdens de behandeling zo ontspannen dat ze in slaap vallen.

Verwijzing en vergoeding

Er is geen verwijzing nodig voor het consulteren van een osteopaat. Behandeling door een geregistreerd osteopaat DO/MRO wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit kunt u nagaan in uw polis of u kunt ernaar informeren bij uw eigen zorgverzekeraar.Osteopathie

Saskia van Kempen - van Tol

 

osteopaat DO/MRO

Lid NRO/NVO

Osteopathie

(Baby’s, kinderen en volwassenen)

 

06-250 344 23 

 

contact@osteoinfo.nl

 

Meer informatie:

osteoinfo

NVO